LLP / ERASMUS PRAKTIKĄ ATLIEKANČIŲ STUDENTŲ ADMINISTRAVIMO ŠIAULIŲ UNIVERSITETE PROCEDŪROS APRAŠAS I. BENDROJI DALIS

Size: px
Start display at page:

Download "LLP / ERASMUS PRAKTIKĄ ATLIEKANČIŲ STUDENTŲ ADMINISTRAVIMO ŠIAULIŲ UNIVERSITETE PROCEDŪROS APRAŠAS I. BENDROJI DALIS"

Transcription

1 PATVIRTINTA Šiaulių universiteto rektoriaus 2009 m. gruodžio 26 d. įsakymu Nr. ST-66 LLP / ERASMUS PRAKTIKĄ ATLIEKANČIŲ STUDENTŲ ADMINISTRAVIMO ŠIAULIŲ UNIVERSITETE PROCEDŪROS APRAŠAS I. BENDROJI DALIS 1. Šis aprašas nustato Erasmus praktikos organizavimo tvarką, sąlygas, detalizuoja programos dalyvių funkcijas, teises ir pareigas, užtikrina efektyvų ir kokybišką programos lėšų panaudojimą. Šiuo aprašu turi vadovautis Šiaulių universiteto (toliau ŠU) studentai, dėstytojai, fakultetų Erasmus programos koordinatoriai, kiti programos dalyviai. 2. Erasmus praktika tai laikotarpis, praleistas Erasmus programoje dalyvaujančioje ES įmonėje ar organizacijoje, kurio metu studentams sudaromos sąlygos įgyti tarptautinės profesinės patirties, konkrečių praktinių įgūdžių, išplėsti supratimą apie konkrečios šalies ekonomines, socialines ir kultūrines sąlygas, stiprinti tarpkultūrines kompetencijas, bendravimo (taip pat ir užsienio kalba) gebėjimus. 3. Į praktikas ES organizacijose ir įmonėse gali vykti nuolatinių studijų visų pakopų studentai (baigę I bakalauro studijų kursą). Į Erasmus praktiką gali vykti ir studentai, kurie jau buvo išvykę dalinių studijų pagal Erasmus programą. 4. Erasmus studentų praktikos veikla ŠU vykdoma decentralizuotai, todėl dalis veiklų (studentų atranka, praktikos turinio derinimas, praktikos įskaitymas) atliekama fakultetuose, dalis (planavimas, koordinavimas, administravimas pagal einamųjų metų Erasmus mobilumo projektui skirtas lėšas) Tarptautinių programų ir ryšių tarnyboje. II. LLP / ERASMUS PRAKTIKOS TIPAI 5. Skiriami du Erasmus praktikos tipai: Erasmus praktika kaip laisvai pasirenkamasis dalykas (LPD) Tarptautinė praktika ir Tarptautinė profesinė praktika, kuri gali būti įskaitoma vietoj lietuviškos profesines praktikos, numatytos studijų programose Studentai, baigę I ar II kursus, gali atlikti Erasmus praktiką kaip laisvai pasirenkamąjį dalyką (LPD) Tarptautinė praktika, kuris įskaitomas už kitus LPD (8 nacionaliniai kreditai). LPD Tarptautinė praktika vykdomas ir administruojamas Nuotolinių studijų centro (NSC). Reikalui esant, NSC gali pasitelkti dėstytojus iš tos studijų programos kuruojančios katedros, kurios studentas išvyko į Erasmus praktiką pagal LPD Tarptautinė praktika. Šis studijų dalykas administruojamas nuotoliniu būdu: studentui įvairi informacija pateikiama virtualioje aplinkoje (užduotys, ataskaitų pildymo nuorodos, praktikos įvertinimo kriterijai, kita reikalinga

2 dokumentacija). Bendravimas su studentu gali vykti ir elektroniniu paštu. Studentas, baigęs I arba II kursus ir atlikęs Erasmus praktiką kaip LPD Tarptautinė praktika, turi teisę vėliau rinktis ir studijuoti kitus jo studijų programoje numatytus LPD. Studentai už kitus LPD mokės studijų kainą, proporcingą dalykų apimčiai pagal jo sutartyje numatytą studijų kainą arba jo studijų programoje numatytą studijų kainą, išskyrus tuos atvejus, kai studentui prašant dekano sprendimu bus leista lankyti LPD nemokamai Studentai, studijuojantys III kurse arba baigę III kursą, gali atlikti Tarptautinę profesinę praktiką. Šios praktikos apimtis kreditais turi atitikti tokį kreditų skaičių, koks yra numatytas pagal studijų programą (bet ne mažiau kaip 8 nacionaliniai kreditai). Užduotys turi atitikti studijų programoje numatytas praktikos užduotis. Tarptautinė profesinė praktika gali būti įskaitoma vietoj kelių praktikos modulių, jei konkrečioje studijų programoje jų yra ne vienas, arba kaip studijų programoje numatyta ištisinė studijų praktika. Studentas, pasirinkęs Tarptautinę profesinę praktiką, kreipiasi į fakulteto praktikos koordinatorių, praktikos vadovą ir suderina praktikos užduotis. Jei studentas, kuriam bus įskaityta Tarptautinė profesinė praktika, norės atlikti numatytas studijų programoje praktikas Lietuvoje, jam reikės mokėti už papildomus kreditus. Jei studentas jau yra atlikęs visą praktiką, priklausančią pagal studijų programą, jis negali vykti į Erasmus praktiką. Jei studentas yra atlikęs tik dalį praktikos pagal studijų programą, kitą dalį praktikos jis gali atlikti ES įmonėse ir organizacijose pagal Erasmus programą (bet ne trumpiau nei 3 mėn.). Pertekliniai kreditai jam įskaitomi. Jeigu praktikos periodas sutampa su studijų periodu, studentas turi kreiptis į studijų programą kuruojančią katedrą dėl individualaus studijų plano sudarymo. 6. Erasmus programa dotuoja praktikas įmonėse ir organizacijose, išskyrus pedagogines (t. y. darbas mokyklose, dėstymas universitetuose, darbas diplomatinėse atstovybėse ir tose organizacijose, kurių veikla remiama iš ES lėšų). Pedagogines praktikas studentai atlieka pagal Comenius programą (Comenius asistentų praktika). 7. Jei studentas vyksta į ES aukštojo mokslo instituciją atlikti praktiką taip, kaip į įmonę, tuomet šį periodą būtų galima įskaityti kaip praktiką. Tačiau praktika nebus įskaityta, jei studentas ją atliks ES aukštojo mokslo institucijos padaliniuose, įmonėse ar organizacijose, kurios dirba su ES programomis ar projektais ir ši veikla yra finansuojama iš ES fondų. 8. Studentui, atliekančiam Erasmus praktiką, nenutraukiamas nacionalinės stipendijos ir / ar paskolos mokėjimas. 9. Studentas, atliekantis Erasmus praktiką, neatleidžiamas nuo mokesčio už studijas Šiaulių universitete (išskyrus tuos atvejus, kai studentui prašant dekano sprendimu bus leista nemokėti už studijas praktikos metu).

3 III. LLP / ERASMUS PRAKTIKOS TRUKMĖS IR APIMTIES SKAIČIAVIMO METODIKA 10. Studentas praktiką turi atlikti ne mažiau kaip 3 mėnesius, t. y. 90 kalendorinių dienų. Jei studentas prasitęsia sutartį 10 dienų, paliekamas tas pats 3 mėn. periodas. Jei prie 90 dienų prisideda 11 dienų, pvz., , tai praktikos trukmė yra 3,5 mėnesio. Kitas mėnuo skaičiuojamas, kai peržengiama 21 dienos riba, pvz., , tai yra 4 mėnesiai. Erasmus praktikos darbo valandų krūvis skaičiuojamas taip: l3 savaičių praktika atitinka mažiausiai 8 nacionalinius kreditus (arba 12 ECTS kreditų) arba prilyginama profesinės praktikos kreditų skaičiui. IV. LLP / ERASMUS PRAKTIKOS PROGRAMOS ATITIKIMO KRITERIJAI IR ATRANKA 11. Konkursą Erasmus praktikoms skelbia Tarptautinių programų ir ryšių tarnyba pirmiausia per LLP/ Erasmus komiteto posėdį. Visi Erasmus praktikų dokumentai, stipendijų dydžiai ir kita informacija apie Erasmus praktiką pateikiama ŠU svetainėje, Tarptautinių programų ir ryšių tarnybos nuorodoje ( Fakultetų koordinatoriai rengia informacinius susitikimus su studentais ir kitaip viešina informaciją apie konkursą. 12. Atranka į Erasmus praktikas turi įvykti iki kovo 1 d. Neatrinkus reikiamo studentų skaičiaus ar studentams nesusiradus praktikų vietos, skelbiama papildoma atranka iki spalio 15 d. Praktika atliekama gruodžio vasario ir birželio rugsėjo mėnesiais. Erasmus praktikos laikotarpis už praėjusius mokslo metus turi baigtis vėliausiai rugsėjo 30 d. 13. Erasmus studentų praktikos atranka ŠU vykdoma decentralizuotai fakultetuose. Atranką atlieka fakultetų dekanų potvarkiu sudaryta komisija. Atrinkdami Erasmus praktikoms studentus, fakultetai turi vadovautis pagrindiniais atrankos kriterijais. Tačiau gali būti taikomi ir papildomi kriterijai, patvirtinti dekanų potvarkiu fakultetuose. 14. Pagrindiniai Erasmus praktikos atrankos kriterijai: 14.1.ankstesnių mokslo metų akademiniai rezultatai (studento pažangumo vidurkį pateikia fakulteto studijų duomenų bazių administratorius); 14.2.geros užsienio kalbos žinios (profesinė kalba ir bendrieji kalbėjimo įgūdžiai); 14.3.motyvacija dalyvauti praktikos programoje; 14.4.atlikti praktiką pirmenybė suteikiama studentams, patiems susiradusiems praktikos vietą (tik tuo atveju, jei jie atitinka kriterijus; žr ); 14.5.dalyvavimas Erasmus programoje pirmą kartą suteikia pirmumą. 15. Vieši Erasmus programos praktikų užsienyje konkursai organizuojami pagal atrankos kriterijus (žr. 14) ir šią konkursų vykdymo tvarką:

4 15.1.studentas turi pildyti paraišką dalyvauti Erasmus praktikos konkurse savo fakultete iki nustatytos fakultetuose konkurso datos; 15.2.fakulteto atrankos komisija, remdamasi nustatytais atrankos kriterijais (žr. 14) bei reitingavimo tvarka, nusprendžia, ar studentas yra tinkamas atlikti Erasmus praktiką; 15.3.fakulteto koordinatorius parengia protokolą apie atrinktus studentus vykti į Erasmus praktiką ir pristato jį ŠU Erasmus praktikų koordinatoriui; 15.4.jei konkurso dalyvis nesutinka su atrankos rezultatais, jis kreipiasi raštu į Tarptautinių programų ir ryšių tarnybą per 3 darbo dienas nuo rezultatų paskelbimo datos. Jo apeliacija LLP / Erasmus komitete išnagrinėjama per 5 darbo dienas nuo įteikimo; 15.5.studentų atrankos rezultatai (atrinktų ir rezervinių studentų sąrašai) skelbiami ŠU svetainėje, Tarptautinių programų ir ryšių tarnybos nuorodoje ( 16. Tas pats studentas turi galimybę gauti vieną studijų mobilumo Erasmus stipendiją, vieną praktikos mobilumo, vieną Erasmus Mundus magistro studijų (bendra visų mobilumų trukmė negali viršyti 24 mėn.). Studento mobilumo periodas gali būti pratęstas su stipendija (priklausomai nuo Universitetui skiriamų Erasmus lėšų) arba su nuline stipendija tik su ŠU fakulteto ir su priimančiosios institucijos sutikimu. Fakultetai užtikrina, kad tas pats studentas nebūtų atrinktas dalyvauti mainų programose kelis kartus ir negautų stipendijos tam pačiam mobilumui. 17. Erasmus programos koordinatorius, atsakingas už praktikas Tarptautinių programų ir ryšių tarnyboje, tvarko studentų, dalyvaujančių Erasmus praktikos programoje, bylas, kurias sudaro: Finansinė sutartis, Training agreement and Quality Commitment (Erasmus studento praktikos sutartis), Erasmus programos studento praktikos mobilumo sutartis, Evaluation and feedback form for Implemented Practical Placement (studentų praktikos įvertinimo forma, pasirašyta priimančiosios užsienio institucijos atstovo), aprašomoji studento ataskaita siunčiančiajai institucijai. 18. Sutvarkytos studentų bylos susegamos į aplanką ir perduodamos Studijų skyriui (praėjus 1 metams po mobilumo veiklos įgyvendinimo) iki einamųjų metų spalio 1 d. Šie dokumentai įsegami į bendrą studento bylą. 19. Fakultetų Erasmus programos koordinatoriai 5 metus saugo studentų atrankas patvirtinančius dokumentus: raštą, įrodantį Atrankos komisijos sudėtį, Atrankos komisijos posėdžio protokolą, kandidatų reitingavimo sąrašą. Fakultetų koordinatoriai saugo ir atrankos dalyvių dokumentus: prašymus, motyvacinius laiškus, atsisakymus vykti ir kt. V. PASIRENGIMAS LLP / ERASMUS PRAKTIKOS MOBILUMO VIZITAMS

5 20. Visos Erasmus studento teisės ir pareigos išdėstytos Erasmus studento chartijoje (galima susipažinti ŠU svetainėje, Tarptautinių programų ir ryšių tarnybos nuorodoje ( 21. Studentas, atrinktas vykti į Erasmus praktiką, turi: 21.1.susirasti įmonę, organizaciją (arba pasirinkti iš turimo sąrašo fakultete), kurioje galės atlikti praktiką (jei jos dar nėra susiradęs); 21.2.gauti įmonės / organizacijos patvirtinantį raštą, kad studentas bus priimtas atlikti praktiką toje įmonėje / organizacijoje numatytą periodą; 21.3.gautą patvirtinimą, užpildytą duomenų lapelį ir įsipareigojimo raštą pristatyti Erasmus programos koordinatoriui į ŠU Tarptautinių programų ir ryšių tarnybą; 21.4.susitikti su LPD,,Tarptautinė praktika dėstytoju NSC ir išsiaiškina darbo nuotoliniu būdu specifiką bei užduotis; 21.5.su profesinės praktikos vadovu, apie kurį informuoja fakulteto koordinatorius, studentas turi aptarti užduotis, kurias turės atlikti praktikos metu (jas reikia parengti pagal Training agreement and Quality Commitment sutarties formą, išversti į anglų kalbą ir įterpti į Training agreement); 21.6.kartu su praktikos vadovu užsipildyti Evaluation and feedback form for Implemented Practical Placement The particular vocational skills dalį. Joje turi atsispindėti įgyjami įgūdžiai, gebėjimai ir žinios, susijusios su studijų programa ir praktinėmis užduotimis; 21.7.žinodamas užduotis, praktikos atlikimo laikotarpį, įmonę / organizaciją, kurioje atliks praktiką, studentas gali užpildyti šiuos dokumentus: Erasmus programos studento praktikos mobilumo sutartį (2 egz.), Evaluation and feedback form for Implemented Practical Placement, Training agreement and Quality commitment (2 egz.); 21.8.minėtus dokumentus pristatyti ŠU Erasmus praktikų koordinatoriui į Tarptautinių programų ir ryšių tarnybą, kurioje pasirašoma Erasmus praktikos dotacijos sutartis (t. y. finansinė sutartis). Šią sutartį parengia ŠU Erasmus praktikų koordinatorius, tvirtina Erasmus institucinis koordinatorius; kartu su fakulteto Erasmus praktikos koordinatoriumi ir praktikos vadovu studentas turi užpildyti Erasmus programos studento praktikos mobilumo sutartį, kurią pasirašo fakulteto dekanas, fakulteto praktikos koordinatorius, praktikos vadovas ir studentas. Sutartį registruoja ŠU praktikos vedėja; 1 sutarties egzempliorius įsegamas į studento asmens bylą; iki išvykimo į Erasmus praktiką, studentas privalo informuoti apie savo išvykimą Ūkio tarnybą (jei gyvenama ŠU bendrabutyje), rekomenduojama apsidrausti

6 sveikatos draudimu, susirasti gyvenamąją vietą toje šalyje, kurioje atliekama praktika. VI. LLP / ERASMUS PRAKTIKOS ĮVERTINIMAS PASIBAIGUS JOS LAIKOTARPIUI 22. Pasibaigus praktikos periodui studentas turi parsivežti: praktikos įvertinimo dokumentą (Evaluation and feedback form for Implemented Practical Placement), praktikos sutartį (Training agreement and Quality commitment). 23. Grįžęs iš praktikos studentas turi užpildyti Erasmus praktikos galutinę ataskaitą ir pristatyti į Tarptautinių programų ir ryšių tarnybą. 24. Po praktikos studentas turi parengti praktikos ataskaitą lietuvių kalba remiantis fakulteto nustatytais reikalavimais bei praktikos sutartyje nurodytomis užduotimis. 25. Studento, atlikusio Erasmus praktiką kaip LPD Tarptautinė praktika, darbai turi būti matomi virtualioje aplinkoje prieš semestro pabaigą. Į studento individualų studijų planą įrašomas Tarptautinės praktikos modulis, o diplomo priedėlyje prie papildomos informacijos įrašoma apie atliktą tarptautinę praktiką užsienio organizacijoje. Dalyką kuruojantis NSC dėstytojas, reikalui esant, kartu su katedros, kuruojančios praktikanto studijų programą, įvertina studento pasiektą rezultatą, atsižvelgdamas į praktikos atlikimo vietoje pasiūlytą įvertinimą. Rekomenduojama, kad studento galutinį pažymį sudarytų 50 proc. įmonės ar organizacijos įvertinimo ir 50 proc. šį dalyką kuruojančio NSC dėstytojo įvertinimo. 26. Studento atliktą tarptautinę profesinę praktiką vertina studijų modulį vykdantys dėstytojai, atsižvelgdami į praktikos vadovų darbo vietoje pasiūlytą vertinimą. Į studento individualų studijų planą įrašomas Tarptautinės profesinės praktikos modulis, o diplomo priedėlyje prie papildomos informacijos įrašoma apie atliktą tarptautinę praktiką užsienio organizacijoje. Rekomenduojama, kad studento galutinį pažymį sudarytų 50 proc. įmonės ar organizacijos įvertinimo ir 50 proc. praktikos vadovo ŠU įvertinimo. 27. Neatlikus praktikos programoje numatytų užduočių, gavus neigiamą priimančiosios institucijos vertinimą, praktika neįskaitoma. Studentas privalo grąžinti visą jam skirtą Erasmus stipendiją. 28. Kilus ginčams dėl praktikos rezultatų įskaitymo studentas turi teisę pateikti apeliaciją Studijų apeliacijų nuostatuose numatyta tvarka. VII. FINANSINĖS MOBILUMO VIZITŲ SĄLYGOS

7 29. Studento, išvykstančio atlikti Erasmus praktiką, stipendiją sudaro du šaltiniai: Europos Bendrijos ir LR Valstybės biudžeto skirtos dalinės dotacijos Erasmus praktikai užsienyje finansuoti lėšos. 30. Stipendija pervedama studentui per du kartus (80 proc. iki išvykstant ir 20 proc. grįžus iš praktikos). Visos finansinės sutartys registruojamos LLP/ Erasmus personalo ir studentų mobilumo sutarčių registre. 31. Stipendijų dydis ir skaičius priklauso nuo skiriamų lėšų dydžio atitinkamiems mokslo metams. VIII. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS 32. Šios taisyklės gali būti keičiamos ir papildomos, atsižvelgiant į pasikeitusias Erasmus programos reglamentavimo ir administravimo taisykles. 33. LLP / Erasmus praktiką atliekančių studentų administravimo Šiaulių universitete procedūros aprašas tvirtinamas Rektoriaus įsakymu ir įsigalioja nuo 2010 m. 34. LLP / Erasmus praktiką atliekančių studentų administravimo Šiaulių universitete procedūros aprašas skelbiamas Universiteto interneto svetainėje. Priedai: 1. Erasmus studento praktikos sutartis (Training agreement and Quality commitment). 2. Bendrosios sąlygos. 3. Erasmus studentų chartija. 4. Erasmus programos Studentų mobilumas praktikai galutinė ataskaita. 5. Dotacijos sutartis Erasmus praktikai. 6. Erasmus programos studento praktikos mobilumo sutartis. 7. Įsipareigojimo raštas. 8. Studentų praktikos įvertinimo forma (Evaluation and Feedback Form for Implemented Practical Placement).

ERASMUS+ KA1 VEIKLOS PRAKTIKOS MOBILUMO ADMINISTRAVIMO ŠIAULIŲ UNIVERSITETE PROCEDŪROS APRAŠAS I. BENDROJI DALIS

ERASMUS+ KA1 VEIKLOS PRAKTIKOS MOBILUMO ADMINISTRAVIMO ŠIAULIŲ UNIVERSITETE PROCEDŪROS APRAŠAS I. BENDROJI DALIS PATVIRTINTA Šiaulių universiteto rektoriaus 2014 m. gruodžio 16 d. įsakymu Nr. V- 480 ERASMUS+ KA1 VEIKLOS PRAKTIKOS MOBILUMO ADMINISTRAVIMO ŠIAULIŲ UNIVERSITETE PROCEDŪROS APRAŠAS I. BENDROJI DALIS 1.

More information

Tapk Erasmus studentu. Informacija būsimam Erasmus studentui

Tapk Erasmus studentu. Informacija būsimam Erasmus studentui Tapk Erasmus studentu Informacija būsimam Erasmus studentui Turinys Europos Sąjungos Mokymosi visą gyvenimą (mvg) programa 4 ES mvg Erasmus programa 6 Erasmus studentų mobilumas 9 Erasmus studentų atranka

More information

Erasmus+ studentų ir darbuotojų mobilumo Programos šalyse (KA103) įgyvendinimas Lietuvoje m. m.

Erasmus+ studentų ir darbuotojų mobilumo Programos šalyse (KA103) įgyvendinimas Lietuvoje m. m. Erasmus+ studentų ir darbuotojų mobilumo Programos šalyse (KA13) įgyvendinimas Lietuvoje 214 215 m. m. Turinys 1. Studentų mobilumas - pagal šalis - pagal institucijas 2. Darbuotojų mobilumas - pagal šalis

More information

NUCLEAR SAFETY REQUIREMENTS BSR INSPECTIONS CONDUCTED BY THE STATE NUCLEAR POWER SAFETY INSPECTORATE CHAPTER I GENERAL PROVISIONS

NUCLEAR SAFETY REQUIREMENTS BSR INSPECTIONS CONDUCTED BY THE STATE NUCLEAR POWER SAFETY INSPECTORATE CHAPTER I GENERAL PROVISIONS NUCLEAR SAFETY REQUIREMENTS BSR-1.1.3-2016 APPROVED by Order No 22.3-82 of the Head of the State Nuclear Power Safety Inspectorate of 25 August 2011 (As amended by Order No 22.3-24 of the Head of the State

More information

INTERCULTURAL EXPERIENCES OF FOREIGN STUDENTS: ERASMUS STUDENTS PERSPECTIVES ON THEIR DEVELOPMENT OF CROSS-CULTURAL AWARENESS

INTERCULTURAL EXPERIENCES OF FOREIGN STUDENTS: ERASMUS STUDENTS PERSPECTIVES ON THEIR DEVELOPMENT OF CROSS-CULTURAL AWARENESS ISSN 2335-2019 (Print), ISSN 2335-2027 (Online) Darnioji daugiakalbystė Sustainable Multilingualism 3/2013 http://dx.doi.org/10.7220.2335-2027.3.10 Servet Çelik, PhD Karadeniz Technical University, Turkey

More information

Erasmus+ Application Form. Call: A. General Information. B. Context. B.1. Project Identification

Erasmus+ Application Form. Call: A. General Information. B. Context. B.1. Project Identification A. General Information This application form consists of the following main sections: - Context: this section asks for general information about the type of project proposal you want to submit; - Participating

More information

Nordplus Higher Education programos pristatymas

Nordplus Higher Education programos pristatymas Nordplus Higher Education programos pristatymas Vitalijus Zenčenko Aukštojo mokslo programų skyriaus projektų koordinatorius Viešbutis Panorama, Vilnius 2014-02-19 Turinys Apie Nordplus Nordplus Higher

More information

STRATEGINĖS PARTNERYSTĖS PROJEKTO PARAIŠKOS PILDYMO VADOVAS

STRATEGINĖS PARTNERYSTĖS PROJEKTO PARAIŠKOS PILDYMO VADOVAS STRATEGINĖS PARTNERYSTĖS PROJEKTO PARAIŠKOS PILDYMO VADOVAS Paraiškos teikiamos iki 2017 m. kovo 29 d., 13 val. Lietuvos laiku Vilnius 2017 Šis vadovas parengtas remiantis 2017 m. programos Erasmus+ 2

More information

MOKYKLŲ MAINŲ PARTNERYSČIŲ (KA229) PROJEKTŲ PARAIŠKOS PILDYMO VADOVAS

MOKYKLŲ MAINŲ PARTNERYSČIŲ (KA229) PROJEKTŲ PARAIŠKOS PILDYMO VADOVAS MOKYKLŲ MAINŲ PARTNERYSČIŲ (KA229) PROJEKTŲ PARAIŠKOS PILDYMO VADOVAS Paraiškos teikiamos iki 2018 m. kovo 21 d., 13 val. Lietuvos laiku Vilnius 2018 Šis vadovas parengtas remiantis 2018 m. programos Erasmus+

More information

KAUNO KOLEGIJOS STUDIJŲ PROGRAMOS BENDROSIOS PRAKTIKOS SLAUGA (valstybinis kodas - 653B70005) VERTINIMO IŠVADOS

KAUNO KOLEGIJOS STUDIJŲ PROGRAMOS BENDROSIOS PRAKTIKOS SLAUGA (valstybinis kodas - 653B70005) VERTINIMO IŠVADOS STUDIJŲ KOKYBĖS VERTINIMO CENTRAS KAUNO KOLEGIJOS STUDIJŲ PROGRAMOS BENDROSIOS PRAKTIKOS SLAUGA (valstybinis kodas - 653B70005) VERTINIMO IŠVADOS EVALUATION REPORT OF GENERAL PRACTICE NURSING (state code

More information

Projektas Inovatyvus ir atviras mokytojas - sparnai mokinio sėkmei

Projektas Inovatyvus ir atviras mokytojas - sparnai mokinio sėkmei Projektas Inovatyvus ir atviras mokytojas - sparnai mokinio sėkmei 2015-11-24 Inovatyvus ir atviras mokytojas - sparnai mokinio sėkmei Erasmus+ programos darbuotojų mobilumo projektu (KA1) siekiama tobulinti

More information

2018 m. programos Erasmus+ kvietimas teikti paraiškas Bendrojo ugdymo sektorius

2018 m. programos Erasmus+ kvietimas teikti paraiškas Bendrojo ugdymo sektorius 2018 m. programos Erasmus+ kvietimas teikti paraiškas Bendrojo ugdymo sektorius 2018-01-09 Vytautas Pačiauskas Bendrojo ugdymo programų skyriaus vadovas Erasmus+ KA1 Mobilumas mokymosi tikslais KA2 Strateginės

More information

Suteiktas laipsnis ar gautas diplomas: Teisės magistro diplomas

Suteiktas laipsnis ar gautas diplomas: Teisės magistro diplomas Gyvenimo, mokslinės ir kūrybinės veiklos aprašymas CV 1. Pavardė: DARIUS 2. Vardas: ŠTITILIS 3. Gimimo data: 1974 m. birželio 24 d. 4. Išsilavinimas: Institucija [ Data: nuo-iki ] (tuo metu Lietuvos Teisės

More information

Continuing Professional Development of Russian Pediatric Nurses: An Interprofessional Approach

Continuing Professional Development of Russian Pediatric Nurses: An Interprofessional Approach :153-8 153 Continuing Professional Development of Russian Pediatric Nurses: An Interprofessional Approach Federal State Budgetary Institution Scientific Centre of Children Health under the Russian Academy

More information

CURRICULUM VITAE Gyvenimo aprašymas TADAS LIMBA El. paštas: Gimimo data: ;

CURRICULUM VITAE Gyvenimo aprašymas TADAS LIMBA El. paštas: Gimimo data: ; CURRICULUM VITAE Gyvenimo aprašymas TADAS LIMBA El. paštas: tlimba@mruni.eu Gimimo data: 1976 04 03; KALBOS: Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva; Gyvenamoji vieta: Vilnius, Lietuva; Pilietybė: Lietuvos Respublikos;

More information

GYVENIMO APRAŠYMAS. Baigimo data Mokymo institucija Įgyta kvalifikacija krypties (Komercinės kokybės vadybos specializacijos) magistrė 1995

GYVENIMO APRAŠYMAS. Baigimo data Mokymo institucija Įgyta kvalifikacija krypties (Komercinės kokybės vadybos specializacijos) magistrė 1995 GYVENIMO APRAŠYMAS BENDROJI INFORMACIJA Vardas: ROMA Pavardė: ADOMAITIENĖ Gimimo data ir vieta: 1973-06-11, Mažeikiai Mokslinis vardas, laipsnis: Soc. m. dr. Pareigos: Docentė Darbo tel.: + 370 5 2366154

More information

Mieli fakulteto bendruomen s nariai,

Mieli fakulteto bendruomen s nariai, FILOSOFIJOS FAKULTETO INFORMACINIS BIULETENIS 2008 M. RUGSöJO MöNUO Nr. 6 Mieli fakulteto bendruomen s nariai, Sveikiname prasid jus naujiems 2008-2009 studijų ir mokslo metams ir linkime Jums s kmingų

More information

Valiutų kursų rizika ir jos valdymas Lietuvoje

Valiutų kursų rizika ir jos valdymas Lietuvoje ISSN 13921258. EKONOMIKA 2003 63 Valiutų kursų rizika ir jos valdymas Lietuvoje Rolandas Kau pys Doktorantas Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto Finansų ir kredito katedra Saulėtekio al. 9, LT2040

More information

Lietuvos Vyriausiasis Administracinis Teismas. Metinis Pranešimas 2003

Lietuvos Vyriausiasis Administracinis Teismas. Metinis Pranešimas 2003 Lietuvos Vyriausiasis Administracinis Teismas Metinis Pranešimas 2003 TURINYS LVAT Pirmininko pranešimas...3 Tikslai...5 Bylų statistika...7 Teisėjų ir teismo darbuotojų kvalifikacijos kėlimas...11 LVAT

More information

ALEKSANDRO STULGINSKIO UNIVERSITETO 2016 METŲ VEIKLOS ATASKAITA

ALEKSANDRO STULGINSKIO UNIVERSITETO 2016 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 0 ALEKSANDRO STULGINSKIO UNIVERSITETO 2016 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 2 TURINYS PRATARMĖ... 4 SANTRUMPOS... 5 SVARBIAUSI 2016 METŲ ĮVYKIAI... 6 1. STRATEGINĖ PLĖTRA... 8 1.1. Misija, vizija, strateginės kryptys...

More information

KAIP ATRENKAMI KANDIDATAI?

KAIP ATRENKAMI KANDIDATAI? ASSIST (American Secondary Schools for International Students and Teachers Amerikos vidurinės mokyklos užsienio moksleiviams ir mokytojams) tai JAV privačių mokyklų asociacijos narių įsteigta ne pelno

More information

LIETUVOS DALYVAVIMAS TEIKIANT DVYNIŲ PARAMĄ: GALIMYBĖS IR PROBLEMOS GALUTINĖ ATASKAITA

LIETUVOS DALYVAVIMAS TEIKIANT DVYNIŲ PARAMĄ: GALIMYBĖS IR PROBLEMOS GALUTINĖ ATASKAITA LIETUVOS DALYVAVIMAS TEIKIANT DVYNIŲ PARAMĄ: GALIMYBĖS IR PROBLEMOS GALUTINĖ ATASKAITA Vilnius, 2007 TURINYS Santrumpų sąrašas... 2 Įvadas... 4 1. Tyrimo metodika... 8 1.1. Tyrimo tikslai...8 1.2. Tyrimo

More information

GYVENIMO APRAŠYMAS. Vardas: ROMA Pavardė: ADOMAITIENĖ Gimimo data ir vieta: , Mažeikiai Mokslinis vardas, Soc. m. dr.

GYVENIMO APRAŠYMAS. Vardas: ROMA Pavardė: ADOMAITIENĖ Gimimo data ir vieta: , Mažeikiai Mokslinis vardas, Soc. m. dr. GYVENIMO APRAŠYMAS BENDROJI INFORMACIJA Vardas: ROMA Pavardė: ADOMAITIENĖ Gimimo data ir vieta: 1973-06-11, Mažeikiai Mokslinis vardas, Soc. m. dr. laipsnis: Pareigos: Lektorė Darbo tel.: + 370 5 2366154

More information

MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO TEISĖS FAKULTETO PRIVATINĖS TEISĖS INSTITUTAS MIGLĖ MOTIEJŪNIENĖ VIEŠOJI TEISĖ

MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO TEISĖS FAKULTETO PRIVATINĖS TEISĖS INSTITUTAS MIGLĖ MOTIEJŪNIENĖ VIEŠOJI TEISĖ MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO TEISĖS FAKULTETO PRIVATINĖS TEISĖS INSTITUTAS MIGLĖ MOTIEJŪNIENĖ VIEŠOJI TEISĖ KREDITORIŲ TEISIŲ ĮGYVENDINIMAS BANKROTO PROCESE Magistro baigiamasis darbas Darbo vadovas Doc.

More information

Tarpkultūrinis kompetentingumas kaip mokytojo profesinio ir asmeninio tobulėjimo prielaida: muzikos edukologijos magistrantūros studijų atvejis

Tarpkultūrinis kompetentingumas kaip mokytojo profesinio ir asmeninio tobulėjimo prielaida: muzikos edukologijos magistrantūros studijų atvejis Pedagogika / Pedagogy 2017, t. 125, Nr. 1, p. 81 96 / Vol. 125, No. 1, pp. 81 96, 2017 Tarpkultūrinis kompetentingumas kaip mokytojo profesinio ir asmeninio tobulėjimo prielaida: muzikos edukologijos magistrantūros

More information

AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ STUDENTŲ PATIRTIS DARBO RINKOJE

AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ STUDENTŲ PATIRTIS DARBO RINKOJE ISSN 1822-6760. Management theory and studies for rural business and infrastructure development. 2012. Vol. 33. Nr. 4. Scentific journal. AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ STUDENTŲ PATIRTIS DARBO RINKOJE Renata Žvirelienė,

More information

SOCIOLOGO ĮVAIZDIS LIETUVOS VISUOMENĖJE: SPECIALISTŲ POREIKIS IR PASIŪLA

SOCIOLOGO ĮVAIZDIS LIETUVOS VISUOMENĖJE: SPECIALISTŲ POREIKIS IR PASIŪLA Mokslo darbai 95 SOCIOLOGO ĮVAIZDIS LIETUVOS VISUOMENĖJE: SPECIALISTŲ POREIKIS IR PASIŪLA Vida Česnuitytė Mykolo Romerio universitetas, Socialinės politikos fakultetas, Socialinės politikos katedra Ateities

More information

Mieli fakulteto bendruomen s nariai,

Mieli fakulteto bendruomen s nariai, FILOSOFIJOS FAKULTETO INFORMACINIS BIULETENIS 2008 M. LAPKRIČIO MöNUO Nr. 8 Mieli fakulteto bendruomen s nariai, Šiame leidinyje pristatome mūsų Fakulteto lapkričio m nesio naujienas ir keletą pristatymų

More information

Jogailaičių universitetas

Jogailaičių universitetas ISSN 2335-2019, e-issn 2335-2027 DARNIOJI DAUGIAKALBYSTĖ / SUSTAINABLE MULTILINGUALISM. 2/2013 http://dx.doi.org/10.7220/2335-2027.2.3 Greta LEMANAITĖ-DEPRATI Jogailaičių universitetas LIETUVIŲ KALBOS

More information

TRACHEOSTOMOS PRIEŽIŪRA: SLAUGYTOJO KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PATIRTĮ - NUO NAUJOKO IKI EKSPERTO

TRACHEOSTOMOS PRIEŽIŪRA: SLAUGYTOJO KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PATIRTĮ - NUO NAUJOKO IKI EKSPERTO SVEIKATOS MOKSLAI / HEALTH SCIENCES ISSN 2335-867X 2013, 23 tomas, Nr. 4, p. 119-123 doi:10.5200/sm-hs.2013.102 SLAUGA / NURSING 119 TRACHEOSTOMOS PRIEŽIŪRA: SLAUGYTOJO KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PATIRTĮ

More information

Studentų registro specifikacija

Studentų registro specifikacija Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija Studentų registro specifikacija 233 psl. 2009 m. Studentų registro Specifikacija TVIRTINIMO LAPAS SUDERINTA Informacin s visuomen s pl tros komiteto

More information

Universitetų reitingai. Dr. Gintarė Tautkevičienė, Kauno technologijos universitetas

Universitetų reitingai. Dr. Gintarė Tautkevičienė, Kauno technologijos universitetas Universitetų reitingai Dr. Gintarė Tautkevičienė, Kauno technologijos universitetas Kas yra universitetų reitingai? Universitetų reitingai yra akademinių institucijų sąrašas institucijų poziciją jame nustatantis

More information

Praktika ar teorija? Kas stipresnis?

Praktika ar teorija? Kas stipresnis? Leidžiamas nuo 1952 05 01 2008 m. gegužės mėn. Nr. 3 (1920) LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO UNIVERSITETO LAIKRAŠTIS www.lzuu.lt/zemyna Kovo 20 d. visoje planetoje minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris.

More information

Experience in supporting young entrepreneurs and innovative business

Experience in supporting young entrepreneurs and innovative business Experience in supporting young entrepreneurs and innovative business Ramune Grigonyte KTU Regional Science Park Plustex - OPENING WORKSHOP 29th March, 2012 Prato, Italy Presentation overview About us What

More information

GYVENIMO APRAŠYMAS. Baigimo data Mokymo institucija Įgyta kvalifikacija 2002 Vilniaus universitetas Ekonomikos fakultetas

GYVENIMO APRAŠYMAS. Baigimo data Mokymo institucija Įgyta kvalifikacija 2002 Vilniaus universitetas Ekonomikos fakultetas GYVENIMO APRAŠYMAS BENDROJI INFORMACIJA Vardas: ROMA Pavardė: ADOMAITIENĖ Gimimo data ir vieta: 1973-06-11, Mažeikiai Mokslinis vardas, laipsnis: Soc. m. dr. Pareigos: Docentė Darbo tel.: + 37052366154

More information

Euro įvedimo teisiniai aspektai. Magnusson ir partneriai vadovaujanti partnerė advokatė Ligita Ramanauskaitė

Euro įvedimo teisiniai aspektai. Magnusson ir partneriai vadovaujanti partnerė advokatė Ligita Ramanauskaitė Euro įvedimo teisiniai aspektai Magnusson ir partneriai vadovaujanti partnerė advokatė Ligita Ramanauskaitė Berlin Copenhagen Gothenburg Helsinki Kaunas Kiev Malmö Minsk Moscow Oslo Riga Stockholm Tallinn

More information

Lietuvos akademinio jaunimo migracija: studijų aplinkos įtaka sprendimams

Lietuvos akademinio jaunimo migracija: studijų aplinkos įtaka sprendimams Lietuvos akademinio jaunimo migracija: studijų aplinkos įtaka sprendimams Mokslo studija Egidija Ramanauskaitė, J. Rimas Vaišnys, Aušra Kairaitytė, Andrius Buivydas Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas,

More information

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS Nr.2 (18) VERSUS AUREUS

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS Nr.2 (18) VERSUS AUREUS VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS 2014 Nr.2 (18) VERSUS AUREUS LIETUVIŲ MIGRACIJOS IR DIASPOROS STUDIJOS ISSN 1822-5152 (spausdintas) ISSN 2351-6461 (internetinis) 2014 Nr. 2 (18) TURINYS CONTENTS ŠIUOLAIKINIAI

More information

EUROPOS MIGRACIJOS TINKLO LIETUVOS INFORMACIJOS CENTRAS PRIEGLOBSČIO IR MIGRACIJOS POLITIKA LIETUVOJE

EUROPOS MIGRACIJOS TINKLO LIETUVOS INFORMACIJOS CENTRAS PRIEGLOBSČIO IR MIGRACIJOS POLITIKA LIETUVOJE EUROPOS MIGRACIJOS TINKLO LIETUVOS INFORMACIJOS CENTRAS PRIEGLOBSČIO IR MIGRACIJOS POLITIKA LIETUVOJE Vilnius, 2012 1 Turinys 1. Įvadas 7 2. Politinės, teisinės ir institucinės bazės Lietuvoje apžvalga

More information

Changes of patients satisfaction with the health care services in Lithuanian Health Promoting Hospitals network

Changes of patients satisfaction with the health care services in Lithuanian Health Promoting Hospitals network 604 Changes of patients satisfaction with the health care services in Lithuanian Health Promoting Hospitals network Institute for Biomedical Research, Kaunas University of Medicine, Lithuania Key words:

More information

Slaugytojų nuomonė apie pacientų sveikatos mokymą ir savo žinių sveikatos klausimais vertinimą

Slaugytojų nuomonė apie pacientų sveikatos mokymą ir savo žinių sveikatos klausimais vertinimą ISSN 1392-6373 Sveikatos mokslai 2011, Volume 21, Number 5, p. 191-195 slauga 191 Slaugytojų nuomonė apie pacientų sveikatos mokymą ir savo žinių sveikatos klausimais vertinimą Daiva Zagurskienė, IRENA

More information

Jurgita Macijauskaitė-Bonda Vytauto Didžiojo universitetas Humanitarinių mokslų fakultetas

Jurgita Macijauskaitė-Bonda Vytauto Didžiojo universitetas Humanitarinių mokslų fakultetas Jurgita Macijauskaitė-Bonda Vytauto Didžiojo universitetas Humanitarinių mokslų fakultetas GIMIMO DATA KONTAKTAI (telefonas, el. paštas) IŠSILAVINIMAS MOKSLO LAIPSNIS PAGRINDINĖ DARBO VIETA IR PAREIGOS

More information

(0i. fci ARBITRAŽO. m Q_ TGS BALTIC. Draudimo piktnaudžiauti paraleliniu procesu arbitraže teisinė prigimtis. Korporatyviniai ginčai ir arbitražas

(0i. fci ARBITRAŽO. m Q_ TGS BALTIC. Draudimo piktnaudžiauti paraleliniu procesu arbitraže teisinė prigimtis. Korporatyviniai ginčai ir arbitražas 2017 111 vn Korporatyviniai ginčai ir arbitražas The new emergency arbitrator provisions and other options for urgent relief under the 2014 LCIA rules Šalių atstovavimo tarptautiniame arbitraže gairės

More information

Mokslo darbai (96); 27 31

Mokslo darbai (96); 27 31 ISSN 1392-6195 JURISPRUDENCIJA Mokslo darbai 2007 6(96); 27 31 SOCIALINĖS ĮTAKOS MECHANIZMAI. NAUJOS GALIMYBĖS PAVEIKTI ADMINISTRACINĖS TEISĖS NORMŲ ĮGYVENDINIMO PROCESĄ Aušra Kargaudienė * Mykolo Romerio

More information

Evaluation of the Quality of Services in Primary Health Care Institutions

Evaluation of the Quality of Services in Primary Health Care Institutions :57-62 57 Evaluation of the Quality of Services in Primary Health Care Institutions Leonas Valius 1, Daiva Rastenytė 2, Vilija Malinauskienė 3, Daina Krančiukaitė-Butylkinienė 1, 3 1 Department of Family

More information

Pasiūlymai institucinės sąrangos koncepcijos rengimui

Pasiūlymai institucinės sąrangos koncepcijos rengimui Pasiūlymai institucinės sąrangos koncepcijos rengimui Aleksandras Jocius El. p. Aleksandras.Jocius@kurklt.lt Įvadas Pagrindinis šių pasiūlymų tikslas paskatinti Vidaus reikalų ministeriją rengti institucinės

More information

Prasmingų darbų Tėvynei!

Prasmingų darbų Tėvynei! 2010 M. 12/492 ISSN 1732 0135 Šiame numeryje: Pasaulio lietuvio svečias Marija Remienė, Jono Basanavičiaus premijos laureatė... 4 tėvynėje Vilniuje vyko LR Seimo ir PLB komisijos 2010 m. rudens sesija...

More information

ETNINĖS KULTŪROS DISCIPLINA (-OS) LIETUVOS UNIVERSITETUOSE. Tyrimas

ETNINĖS KULTŪROS DISCIPLINA (-OS) LIETUVOS UNIVERSITETUOSE. Tyrimas ETNINĖS KULTŪROS DISCIPLINA (-OS) LIETUVOS UNIVERSITETUOSE Tyrimas Tyrimas atliktas vykdant Etninės kultūros tęstinumo ir kaitos tyrimų 2016 2022 metų programą, patvirtintą Etninės kultūros globos tarybos

More information

Lietuvių migracijos ir diasporos studijos Nr. 2 (16) Versus aureus

Lietuvių migracijos ir diasporos studijos Nr. 2 (16) Versus aureus studijos L i e t u v i ų i š e i v i j o s i n s t i t u t a s Lietuvių migracijos ir diasporos studijos t 2013 Nr. 2 (16) Versus aureus 2013 Nr. 2 (16) Lietuvių migracijos ir diasporos studijos ISSN

More information

GYDYTOJŲ IR SLAUGYTOJŲ POŽIŪRIS Į NEPAGEIDAUJAMŲ ĮVYKIŲ IR NEATITIKČIŲ VALDYMĄ LIETUVOS BENDROJO POBŪDŽIO LIGONINĖSE

GYDYTOJŲ IR SLAUGYTOJŲ POŽIŪRIS Į NEPAGEIDAUJAMŲ ĮVYKIŲ IR NEATITIKČIŲ VALDYMĄ LIETUVOS BENDROJO POBŪDŽIO LIGONINĖSE ISSN 2029-3569 PRINT ISSN 2029-9001 ONLINE SVEIKATOS POLITIKA IR VALDYMAS HEALTH POLICY AND MANAGEMENT 2015, 1(8) p. 29 45 GYDYTOJŲ IR SLAUGYTOJŲ POŽIŪRIS Į NEPAGEIDAUJAMŲ ĮVYKIŲ IR NEATITIKČIŲ VALDYMĄ

More information

LIETUVOS PROBLEMINIŲ REGIONŲ BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ TINKLO KAITA M. DIDĖJANČIOS TERITORINĖS ATSKIRTIES ATSPINDYS

LIETUVOS PROBLEMINIŲ REGIONŲ BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ TINKLO KAITA M. DIDĖJANČIOS TERITORINĖS ATSKIRTIES ATSPINDYS Geografijos metraštis 50, 2017 ISSN 2335-8610 LIETUVOS PROBLEMINIŲ REGIONŲ BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ TINKLO KAITA 2001 2016 M. DIDĖJANČIOS TERITORINĖS ATSKIRTIES ATSPINDYS Viktorija Baranauskienė, Vidmantas

More information

GYVŪNŲ PANAUDOJIMO KAIMO TURIZMO VERSLE TYRIMAS

GYVŪNŲ PANAUDOJIMO KAIMO TURIZMO VERSLE TYRIMAS LIETUVOS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS VETERINARIJOS AKADEMIJA GYVULININKYSTöS TECHNOLOGIJOS FAKULTETAS SOCIALINIŲ MOKSLŲ IR INFORMATIKOS KATEDRA Rasa Paužait GYVŪNŲ PANAUDOJIMO KAIMO TURIZMO VERSLE TYRIMAS

More information

TURTO PATIKĖJIMO TEISĖ IR JOS YPATUMAI LIETUVOS CIVILINĖJE TEISĖJE

TURTO PATIKĖJIMO TEISĖ IR JOS YPATUMAI LIETUVOS CIVILINĖJE TEISĖJE ISSN 2029 2236 (print) ISSN 2029 2244 (online) SOCIALINIŲ MOKSLŲ STUDIJOS SOCIETAL STUDIES 2011, 3(3), p. 1095 1110. TURTO PATIKĖJIMO TEISĖ IR JOS YPATUMAI LIETUVOS CIVILINĖJE TEISĖJE Justas Sakavičius

More information

Žemės ūkio paskirties žemės rinkos raida

Žemės ūkio paskirties žemės rinkos raida ŽEMĖS ŪKIO MOKSLAI. 2014. T. 21. Nr. 1. P. 23 36 Lietuvos mokslų akademija, 2014 Žemės ūkio paskirties žemės rinkos raida Marius Aleknavičius, Pranas Aleknavičius Aleksandro Stulginskio universitetas,

More information

Informacinių technologijų įtaka politiniam dalyvavimui: interneto skverbties ir rinkėjų aktyvumo tendencijos Lietuvoje

Informacinių technologijų įtaka politiniam dalyvavimui: interneto skverbties ir rinkėjų aktyvumo tendencijos Lietuvoje ISSN 1648 2603 (print) ISSN 2029-2872 (online) VIEŠOJI POLITIKA IR ADMINISTRAVIMAS PUBLIC POLICY AND ADMINISTRATION 2013, T. 12, Nr. 1 / 2013, Vol. 12, No 1, p. 50 64 Informacinių technologijų įtaka politiniam

More information

ILMA DAUBARIENĖ. Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Verslo teisės katedra El. p.

ILMA DAUBARIENĖ. Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Verslo teisės katedra El. p. CC BY-NC-ND ISSN 1392-6195 (print) ISSN 2029-2058 (online) JURISPRUDENCIJA 2015, 22(2) PIRMENYBĖS VIENAM KREDITORIUI SUTEIKIMAS KAIP ACTIO PAULIANA SĄLYGA: TREČIOJO ASMENS NESĄŽININGUMO AIŠKINIMO NACIONALINIŲ

More information

ŠIAULIŲ UNIVERSITETAS. ŠIAULIŲ UNIVERSITETO VEIKLA 2009 metais

ŠIAULIŲ UNIVERSITETAS. ŠIAULIŲ UNIVERSITETO VEIKLA 2009 metais ŠIAULIŲ UNIVERSITETAS ŠIAULIŲ UNIVERSITETO VEIKLA 2009 metais Vš Šiauli universiteto leidykla 2010 Sudarė Vidas Lauruška ISSN 1648-9640 Šiaulių universitetas, 2010 VšĮ Šiaulių universiteto leidykla, 2010

More information

ATVIROS LIETUVOS FONDO METINĖ ATASKAITA METAI

ATVIROS LIETUVOS FONDO METINĖ ATASKAITA METAI ATVIROS LIETUVOS FONDO METINĖ ATASKAITA 2007-2008 METAI ĮŽANGA Atviros Lietuvos fondas (ALF) nepriklausoma, nevalstybinė, ne pelno organizacija, įkurta 1990 m. ALF misija puoselėti atvirą visuomenę, siekti

More information

KAUNO MEDICINOS UNIVERSITETAS. Aplinkos ir darbo medicinos katedra. Magistro diplominis darbas

KAUNO MEDICINOS UNIVERSITETAS. Aplinkos ir darbo medicinos katedra. Magistro diplominis darbas KAUNO MEDICINOS UNIVERSITETAS Aplinkos ir darbo medicinos katedra OS VERTINIMU Magistro diplominis darbas Doc. KAUNAS, 2009 SANTRAUKA PRIE SVEIKATOS VERTINIMU medicinos katedra. Kaunas; 2009. 57 p. P.

More information

Lietuvos ir užsienio šalių tapyba 1 Édouard Bernard Swebach (1800 1870) Medžiotojai ir žvejai ant upės kranto 1819 sign. AD Ed. Swebach, 1819 drobė, aliejus, 70 x 82 cm 3300 Eur Dailininkas Eduardas Bernardas

More information

ŠEIMOS IR MOKYKLOS VAIDMUO LIETUVYBĖS IŠLAIKYME

ŠEIMOS IR MOKYKLOS VAIDMUO LIETUVYBĖS IŠLAIKYME ŠEIMOS IR MOKYKLOS VAIDMUO LIETUVYBĖS IŠLAIKYME Prie tėvynės, prie ištikimosios prisijunk, prie jos laikykis visa savo širdimi : čia yra tavo jėgos šaknys. (J. F. Schiller, Vilius Telis, 2,1.) 1. Kodėl

More information

ATVIROJI PRIEIGA IR MOKSLINĖ KOMUNIKACIJA

ATVIROJI PRIEIGA IR MOKSLINĖ KOMUNIKACIJA ATVIROJI PRIEIGA IR MOKSLINĖ KOMUNIKACIJA 2013-10-21 Vaida Jankauskaitė Bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo ir informacinio aprūpinimo skyrius Pateiktas turinys yra licencijuojamas pagal Creative Commons

More information

LAISVËS ATËMIMU IKI GYVOS GALVOS NUTEISTØ ASMENØ LYGTINIS PALEIDIMAS: TARPTAUTINIAI STANDARTAI, UÞSIENIO ÐALIØ PATIRTIS IR PASIÛLYMAI LIETUVAI 1

LAISVËS ATËMIMU IKI GYVOS GALVOS NUTEISTØ ASMENØ LYGTINIS PALEIDIMAS: TARPTAUTINIAI STANDARTAI, UÞSIENIO ÐALIØ PATIRTIS IR PASIÛLYMAI LIETUVAI 1 Laisvës atëmimu iki gyvos galvos nuteistø asmenø lygtinis paleidimas: tarptautiniai standartai, uþsienio ðaliø patirtis ir pasiûlymai Lietuvai ISSN 1392-1592. TEISËS PROBLEMOS. 2008. Nr. 4 (62) Dr. Skirmantas

More information

II. EDUKOLOGIJA LIETUVOS SUAUGUSIŲJŲ UGDYMO SISTEMOS YPATUMAI

II. EDUKOLOGIJA LIETUVOS SUAUGUSIŲJŲ UGDYMO SISTEMOS YPATUMAI 46 SOCIALINIS DARBAS 2009 m. Nr. 8(1) II. EDUKOLOGIJA LIETUVOS SUAUGUSIŲJŲ UGDYMO SISTEMOS YPATUMAI Dr. Rita Aleknaitė-Bieliauskienė Mykolo Romerio universitetas, Socialinės politikos fakultetas, Edukacinės

More information

TAUTINĖS MAŽUMOS LIETUVOJE

TAUTINĖS MAŽUMOS LIETUVOJE SIMONAS KLIMANSKIS VILIUS IVANAUSKAS GEDIMINAS KAZĖNAS VYTAUTAS KERŠANSKAS ŠARŪNAS LEGATAS TAUTINĖS MAŽUMOS LIETUVOJE STUDIJA Vilnius, 2017 BIBLIOGRAFINIO APRAŠO LAPAS Klimanskis S., Ivanauskas V., Kazėnas

More information

LIETUVOS VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ SĄJUNGOS LAIKRAŠTIS ŠIAULIAMS

LIETUVOS VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ SĄJUNGOS LAIKRAŠTIS ŠIAULIAMS UŽ LAIMINGUS 1 ŽMONES LAIMINGAME SAULĖS MIESTE LIETUVOS VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ SĄJUNGOS LAIKRAŠTIS ŠIAULIAMS Savivaldybės tarybos ir mero rinkimai. LVŽS SĄRAŠAS, KURĮ GALITE REITINGUOTI KANDIDATO NUMERIS

More information

Kaimo verslumas: geroji bendruomenių patirtis Rural enterpreneurship: good experience of communities

Kaimo verslumas: geroji bendruomenių patirtis Rural enterpreneurship: good experience of communities Kaimo verslumas: geroji bendruomenių patirtis Rural enterpreneurship: good experience of communities 1 Kaimo verslumas: geroji bendruomenių patirtis Rural enterpreneurship: good experience of communities

More information

Algis Norvilas. Tauta, kalba ir. leidykla

Algis Norvilas. Tauta, kalba ir. leidykla Algis Norvilas Tauta, kalba ir tapatybė Vilniaus universiteto leidykla VILNIUS / 2012 UDK 323.1(474.5) No-99 Apsvarstė ir rekomendavo išleisti Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto taryba (2012 m.

More information

LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGOS RYŠIAI SU IŠEIVIJA JAV: ANTANO ŽMUIDZINAVIČIAUS ATVEJIS

LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGOS RYŠIAI SU IŠEIVIJA JAV: ANTANO ŽMUIDZINAVIČIAUS ATVEJIS LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGOS RYŠIAI SU IŠEIVIJA JAV: ANTANO ŽMUIDZINAVIČIAUS ATVEJIS Mindaugas Nefas ABSTRACT The paper analyses the relations between the Lithuanian Riflemen s Union (LRU) and the diaspora

More information

V.ANDRIUKAITIS: MAN IMPONUOJA SSRS IR. 4,99 Lt sausio 14

V.ANDRIUKAITIS: MAN IMPONUOJA SSRS IR. 4,99 Lt sausio 14 APKLAUSA: LIETUVOS GYVENTOJAI NESIŽAVI NAUJĄJA VYRIAUSYBE 8 p. V.ANDRIUKAITIS: MAN IMPONUOJA SSRS IR DIDŽIOSIOS BRITANIJOS SVEIKATOS APSAUGOS SISTEMOS 9 p. 4,99 Lt www.veidas.lt 2013 sausio 14 Nr. 3 METŲ

More information

Curriculum Vitae Prof. habil. dr. Sergej Olenin Gimimo data ir vieta: 1958 m. gegužės mėn. 4 d., Klaipėda

Curriculum Vitae Prof. habil. dr. Sergej Olenin Gimimo data ir vieta: 1958 m. gegužės mėn. 4 d., Klaipėda Curriculum Vitae Prof. habil. dr. Sergej Olenin Gimimo data ir vieta: 1958 m. gegužės mėn. 4 d., Klaipėda Duomenys apie darbinę veiklą Darbovietė, pareigos: Klaipėdos universiteto (KU) Jūros mokslų ir

More information

ŠEIMOS NARIŲ TEISĖS Į GYVENAMĄJĄ PATALPĄ ĮGYVENDINIMAS IR GYNIMAS

ŠEIMOS NARIŲ TEISĖS Į GYVENAMĄJĄ PATALPĄ ĮGYVENDINIMAS IR GYNIMAS ISSN 2029 2236 (print) ISSN 2029 2244 (online) Socialinių mokslų studijos Social Sciences Studies 2009, 3(3), p. 193 212 ŠEIMOS NARIŲ TEISĖS Į GYVENAMĄJĄ PATALPĄ ĮGYVENDINIMAS IR GYNIMAS Inga Kudinavičiūtė-Michailovienė

More information

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS. Agn Rumbutyt SUSIJUSIŲ ASMENŲ SANDORIŲ ĮTAKOS AKCIJŲ RINKOS GRĄŽAI TYRIMAS: LIETUVOS ATVEJIS

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS. Agn Rumbutyt SUSIJUSIŲ ASMENŲ SANDORIŲ ĮTAKOS AKCIJŲ RINKOS GRĄŽAI TYRIMAS: LIETUVOS ATVEJIS VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS EKONOMIKOS IR VADYBOS FAKULTETAS FINANSŲ KATEDRA Agn Rumbutyt SUSIJUSIŲ ASMENŲ SANDORIŲ ĮTAKOS AKCIJŲ RINKOS GRĄŽAI TYRIMAS: LIETUVOS ATVEJIS Magistro baigiamasis darbas

More information

VEIKSNIŲ, FORMUOJANČIŲ SLAUGYTOJŲ PROFESINĘ ELGSENĄ, ANALIZĖ

VEIKSNIŲ, FORMUOJANČIŲ SLAUGYTOJŲ PROFESINĘ ELGSENĄ, ANALIZĖ VEIKSNIŲ, FORMUOJANČIŲ SLAUGYTOJŲ PROFESINĘ ELGSENĄ, ANALIZĖ ANALYSIS OF FACTORS CONDITIONING PROFESSIONAL BEHAVIOUR OF NURSES Žymantė Jankauskienė 1, Erika Kubilienė 1, Algirdas Juozulynas 2,3, Rimantas

More information

VERSLO ORGANIZAVIMO TEISINĖS FORMOS (KODAS 10838) PROGRAMA ĮVADAS

VERSLO ORGANIZAVIMO TEISINĖS FORMOS (KODAS 10838) PROGRAMA ĮVADAS VERSLO ORGANIZAVIMO TEISINĖS FORMOS (KODAS 10838) PROGRAMA ĮVADAS PATVIRTINTA Teisės fakulteto tarybos 2010 m. Gegužės 10 d. nutarimu Nr. 1T- 40 Verslo organizavimo teisinių formų studijų pamatą sudaro

More information

Profesinis rengimas ir darbo rinka l: nacionalinis viešosios politikos lygmuo*

Profesinis rengimas ir darbo rinka l: nacionalinis viešosios politikos lygmuo* ISSN 1392-5016. ACTA PAEDAGOGICA VILNENSIA. 2004 12 Profesinis rengimas ir darbo rinka l: nacionalinis viešosios politikos lygmuo* Arūnas Poviliūnas Docentas socialinių mokslų daktaras Vilniaus universiteto

More information

Lietuvos Rytų politika: ar turime savo viziją?

Lietuvos Rytų politika: ar turime savo viziją? 2010 Nr. 2 (30) Lietuvos Rytų politika: ar turime savo viziją? Rytų Europos studijų centras 2010 m. vasario 5 d. įvyko LR Seimo iniciatyva organizuota konferencija Lietuvos Rytų politika : ar turime savo

More information

MOTERŲ NUSIKALSTAMUMAS KAIP SOCIALINĖ PROBLEMA PIRMOJOJE LIETUVOS RESPUBLIKOJE

MOTERŲ NUSIKALSTAMUMAS KAIP SOCIALINĖ PROBLEMA PIRMOJOJE LIETUVOS RESPUBLIKOJE ŠIAULIŲ UNIVERSITETAS HUMANITARINIS FAKULTETAS ISTORIJOS KATEDRA KORNELIJA JURGAITYTĖ Bakalauro studijų programos Istorija IV kurso studentė MOTERŲ NUSIKALSTAMUMAS KAIP SOCIALINĖ PROBLEMA PIRMOJOJE LIETUVOS

More information

TEISMŲ VEIKLOS APŽVALGA 2017 M.

TEISMŲ VEIKLOS APŽVALGA 2017 M. TEISMŲ VEIKLOS APŽVALGA 2017 M. Turinys Vadovo žodis Teisėjų korpusas Bylų nagrinėjimo teismuose tendencijos Gautos ir išnagrinėtos bylos Bylų nagrinėjimo greitis Teismų darbo krūvio skaičiavimas Bylos,

More information

How the Big Ten West Was Won: Football Recruiting

How the Big Ten West Was Won: Football Recruiting ISSN 1392-1142 (Print), ISSN 2335-8750 (Online) ORGANIZACIJŲ VADYBA: SISTEMINIAI TYRIMAI 2017.77 http://dx.doi.org/10.1515/mosr-2017-0002 How the Big Ten West Was Won: Football Recruiting The paper analyses

More information

IMTI Į SAVO RANKAS TREMTINIŲ LIETUVON GRĄŽINIMĄ : LIETUVOS TARYBOS IR MINSKO LIETUVIŲ ORGANIZACIJŲ VEIKLA 1918 METAIS

IMTI Į SAVO RANKAS TREMTINIŲ LIETUVON GRĄŽINIMĄ : LIETUVOS TARYBOS IR MINSKO LIETUVIŲ ORGANIZACIJŲ VEIKLA 1918 METAIS ISTORIJA istorija IMTI Į SAVO RANKAS TREMTINIŲ LIETUVON GRĄŽINIMĄ : LIETUVOS TARYBOS IR MINSKO LIETUVIŲ ORGANIZACIJŲ VEIKLA 1918 METAIS Prof. Dr. Sandra Grigaravičiūtė Lietuvos edukologijos universiteto

More information

MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO TEISĖS FAKULTETO CIVILINĖS IR KOMERCINĖS TEISĖS KATEDRA. MARIUS LUKMINAS (verslo teisės studijų programa)

MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO TEISĖS FAKULTETO CIVILINĖS IR KOMERCINĖS TEISĖS KATEDRA. MARIUS LUKMINAS (verslo teisės studijų programa) MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO TEISĖS FAKULTETO CIVILINĖS IR KOMERCINĖS TEISĖS KATEDRA MARIUS LUKMINAS (verslo teisės studijų programa) UŢSKAITOS SAMPRATA IR JOS TAIKYMO PROBLEMOS BANKROTO KONTEKSTE Magistro

More information

Lietuvos gyventojų požiūris į imigraciją ir darbo imigrantus

Lietuvos gyventojų požiūris į imigraciją ir darbo imigrantus Lietuvos gyventojų požiūris į imigraciją ir darbo imigrantus 2010 UDK 325.1:316.6(474.5) Si-112 Tyrimo ataskaitą parengė: dr. Audra Sipavičienė, dr. Vladas Gaidys, Mantas Jeršovas Tyrimą užsakė: IOM OIM

More information

CHP GRANT TERMS OF REFERENCE

CHP GRANT TERMS OF REFERENCE Creating homes shaping places CHP GRANT TERMS OF REFERENCE If you complete this form CHP will store and process your data in accordance with the requirements of its Data Protection Policy and in keeping

More information

Istorinis palikimas Ikikrikščioniškos Lietuvos regioninė ir vietos savivalda dar menkai ištirta. Atskiri Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės regionai

Istorinis palikimas Ikikrikščioniškos Lietuvos regioninė ir vietos savivalda dar menkai ištirta. Atskiri Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės regionai LIETUVOS KELIAS SAVIVALDOS LINK ISTORINIS PALIKIMAS IR ŠIŲ DIENŲ PROBLEMŲ IŠTAKOS* Lietuvai atkūrus nepriklausomybę ir pasikeitus socialinei bei ekonominei sistemai, iškilo būtinybė reformuoti teritorijos

More information

KTU Socialinių mokslų fakultetas Sociologijos katedra Profesorius Prof. habil. dr. Gediminas Merkys. MOKSLINĖ VEIKLA PER 5 METUS m.m.

KTU Socialinių mokslų fakultetas Sociologijos katedra Profesorius Prof. habil. dr. Gediminas Merkys. MOKSLINĖ VEIKLA PER 5 METUS m.m. KTU Socialinių mokslų fakultetas Sociologijos katedra Profesorius Prof. habil. dr. Gediminas Merkys MOKSLINĖ VEIKLA PER 5 METUS 2006-2010 m.m. 1. Pagrindinių mokslinių publikacijų sąrašas MONOGRAFIJOS

More information

VILNIAUS UNIVERSITETAS TEISĖS FAKULTETAS PRIVATINĖS TEISĖS KATEDRA

VILNIAUS UNIVERSITETAS TEISĖS FAKULTETAS PRIVATINĖS TEISĖS KATEDRA VILNIAUS UNIVERSITETAS TEISĖS FAKULTETAS PRIVATINĖS TEISĖS KATEDRA Dieninio skyriaus (5 metų) V kurso VIII grupės studentės Eglės Šimulytės Magistrinis darbas SANDORIO NEGALIOJIMO PASEKMĖS IR SANDORIO

More information

ISSN dailë 2017/2. art

ISSN dailë 2017/2. art ISSN 0130-6626 dailë 2017/2 art Karolina Freino. Santaka. Paminklas Emmai Goldman. 2017. Nemuno ir Neries santaka. 11-osios Kauno bienalės paroda Yra ir nėra. Karolinos Freino nuotrauka Mieli žurnalo dailė

More information

PHARMACISTS JOB SATISFACTION AND ITS EFFECT ON DISPENSING PRECAUTION TAKEN AT COMMUNITY PHARMACIES

PHARMACISTS JOB SATISFACTION AND ITS EFFECT ON DISPENSING PRECAUTION TAKEN AT COMMUNITY PHARMACIES SVEIKATOS MOKSLAI / HEALTH SCIENCES IN EASTERN EUROPE ISSN 1392-6373 print / 2335-867X online 2015, 25 tomas, Nr. 3, p. 17-21 doi:10.5200/sm-hs.2015.043 VISUOMENĖS SVEIKATA / PUBLIC HEALTH 17 PHARMACISTS

More information

Kultūrėjimo procesai modernioje Lietuvoje: bibliotekų ir kultūros centrų vaidmuo regionuose

Kultūrėjimo procesai modernioje Lietuvoje: bibliotekų ir kultūros centrų vaidmuo regionuose Filosofija. Sociologija. 2011. T. 22. Nr. 4, p. 483 492, Lietuvos mokslų akademija, 2011 Kultūrėjimo procesai modernioje Lietuvoje: bibliotekų ir kultūros centrų vaidmuo regionuose LILIJA KUBLICKIENĖ,

More information

LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJA metais

LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJA metais LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJA 1990 2008 metais KRONIKA 1990 1990-03-11 Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba (Atkuriamasis Seimas), reikšdama Tautos valią, nutar ir iškilmingai paskelb,

More information

ISTORIJA PREZIDENTAS KAZYS GRINIUS KITŲ LIETUVOS PREZIDENTŲ ANTANO SMETONOS IR ALEKSANDRO STULGINSKIO VEIKLOS KONTEKSTE

ISTORIJA PREZIDENTAS KAZYS GRINIUS KITŲ LIETUVOS PREZIDENTŲ ANTANO SMETONOS IR ALEKSANDRO STULGINSKIO VEIKLOS KONTEKSTE ISTORIJA PREZIDENTAS KAZYS GRINIUS KITŲ LIETUVOS PREZIDENTŲ ANTANO SMETONOS IR ALEKSANDRO STULGINSKIO VEIKLOS KONTEKSTE Doc. dr. Mindaugas Tamošaitis Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakultetas

More information

Lietuvos Seimas r konsulinio tinklo kürimas metáis

Lietuvos Seimas r konsulinio tinklo kürimas metáis ISTAUTOS PRAEITIES Sandra GRIGARAVICIUTE Lietuvos Seimas r konsulinio tinklo kürimas 1920-1927 metáis Sandra Grigaraviàûté - humanitariniij moksli) daktaré, Vilniaus pedagoginio universiteto istorijos

More information

VIDMANTAS VYŠNIAUSKAS. GIEDRė BALTRUŠAITYTė

VIDMANTAS VYŠNIAUSKAS. GIEDRė BALTRUŠAITYTė ISSN 2029-4573 (Print), ISSN 2335-8777 (Online) KULTŪRA IR VISUOMENĖ. Socialinių tyrimų žurnalas 2015 6 (1) http://dx.doi.org/10.7220/2335-8777.6.1.6 VIDMANTAS VYŠNIAUSKAS Vytauto Didžiojo universitetas

More information

Gyvenimo aprašymas Prof. Dr. Natalija Mažeikienė Jonavos g , Kaunas Tel. Nr.: El. paštas:

Gyvenimo aprašymas Prof. Dr. Natalija Mažeikienė Jonavos g , Kaunas Tel. Nr.: El. paštas: Gyvenimo aprašymas Prof. Dr. Natalija Mažeikienė Jonavos g. 66-316, Kaunas Tel. Nr.: +370 68 54 8371 El. paštas: n.mazeikiene@adm.vdu.lt AKADEMINĖS PAREIGOS Edukologijos katedros vedėja. SMF Socialinio

More information

Marek Komaiško, Gintautas Bureika

Marek Komaiško, Gintautas Bureika 20-osios jaunųjų mokslininkų konferencijos Mokslas Lietuvos ateitis teminės konferencijos TRANSPORTO INŽINERIJA IR VADYBA, vykusios 2017 m. gegužės 12 d. Vilniuje, straipsnių rinkinys Proceedings of the

More information

RYTŲ IR PIETRYČIŲ LIETUVOS LENKŲ MOKYKLOS: METAI. Įvadas

RYTŲ IR PIETRYČIŲ LIETUVOS LENKŲ MOKYKLOS: METAI. Įvadas ISSN 0202-3342 LIETUVOS ISTORIJOS METRAŠTIS. 2011 METAI, 1. VILNIUS, 2012 THE YEAR-BOOK OF LITHUANIAN HISTORY. 2011/1. VILNIUS, 2012 VITALIJA STRAVINSKIENĖ RYTŲ IR PIETRYČIŲ LIETUVOS LENKŲ MOKYKLOS: 1947-1959

More information

LIETUVOS KAIMO PLĖTROS METŲ PROGRAMOS 2009 METŲ PAŢANGOS ATASKAITA

LIETUVOS KAIMO PLĖTROS METŲ PROGRAMOS 2009 METŲ PAŢANGOS ATASKAITA LIETUVOS RESPUBLIKOS ŢEMĖS ŪKIO MINISTERIJA LIETUVOS KAIMO PLĖTROS 2007 2013 METŲ PROGRAMOS 2009 METŲ PAŢANGOS ATASKAITA 2010 m. birţelis Patikslinta versija 2010-11-10 TURINYS ĮVADAS...5 1. BENDRŲJŲ SĄLYGŲ

More information

Sudarė REGINA LAUKAITYTĖ

Sudarė REGINA LAUKAITYTĖ LIETUVOS ISTORIJOS INSTITUTAS Sudarė REGINA LAUKAITYTĖ VILNIUS, 2014 UDK 94(474.5) 1944/1953 St33 Knygos leidybą finansavo lietuvos mokslo taryba Nacionalinė lituanistikos plėtros 2009 2015 metų programa

More information

Lietuvos gyvybės draudimo rinkos koncentracijos ir konkurencijos kiekybinis įvertinimas

Lietuvos gyvybės draudimo rinkos koncentracijos ir konkurencijos kiekybinis įvertinimas ISSN 1392-1142 TAIKOMOJI EKONOMIKA: SISTEMINIAI TYRIMAI: 2008.2/1 Jonas ČEPINSKIS, Kristina GANCEVSKAITĖ Lietuvos gyvybės draudimo rinkos koncentracijos ir konkurencijos kiekybinis įvertinimas Straipsnyje

More information